Gedreven door persoonlijke ervaring

Helaas kan ik het zeggen: ik heb de dood van dichtbij meegemaakt. Mijn eigen zus is van het leven beroofd. Vanaf de dag van haar uitvaart wist ik het: op een dag wil ik er op dezelfde manier voor mensen kunnen zijn, zoals de uitvaartbegeleider er voor ons was. Daarbij wilde ik me gaan specialiseren in gebeurtenissen als deze. 
Ik heb ervaren hoe belangrijk de periode tussen het overlijden en de uitvaart is. Wat er tijdens die week tot stand komt, is zó ontzettend waardevol voor het rouwproces.
 
Mijn visie is dat er niet zoiets is als een ‘standaard uitvaart’. Het is belangrijk dat de uitvaart de wensen en de persoonlijkheid van de overledene weergeeft. Passend bij je dierbare en waardevol voor jou. Ik begeleid iedere uitvaart met evenveel passie, creativiteit en liefde. Daarbij respecteer ik ieders wensen, ongeacht cultuur, religie en achtergrond. Ik ga mee in uw tempo. Het is mijn doel om de periode van afscheid nemen zo te laten verlopen, dat je er met een goed gevoel op kunt terugkijken. 


Specialisatie en werkgebied
Ik ben voornamelijk werkzaam in het noorden van het land. Vanuit Friesland maak ik de kilometers die nodig zijn. Ik ben niet gebonden aan werktijden; ik ben altijd bereikbaar. Dag en nacht, via telefoon, e-mail of Whatsapp. Bij GaandeweG UitvaartEducatie heb ik mijn diploma ‘Uitvaartbegeleider’ behaald. Doordat ik mij heb gespecialiseerd in het begeleiden van uitvaarten naar aanleiding van onnatuurlijke doodsoorzaken, ben ik als het hierom gaat niet aan afstanden gebonden. Denk hierbij aan zelfdoding, moord of een dodelijk ongeval. Lees meer over mijn specialisatie bij Plotseling verlies
 
Beoordeel de dag niet op de oogst die je binnenhaalt,
maar op de zaadjes die je plant.
Jessica Uitvaartbegeleiding
Social media