Specialisatie: afscheid na onnatuurlijke doodsoorzaak

Wanneer een dierbare komt te overlijden door suïcide, moord of een (verkeers)ongeluk, zakt de grond onder uw voeten vandaan. Ik spreek helaas uit eigen ervaring. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? U zit met veel vragen. Als uitvaartbegeleider heb ik mij gespecialiseerd in gebeurtenissen als moord en zelfdoding. Vanuit deze specialisatie ben ik landelijk inzetbaar. Een plotselinge, onnatuurlijke dood maakt de manier van afscheid nemen anders. Misschien wel gecompliceerder. Emoties als woede, angst en wraak kunnen een rol gaan spelen.
 
Praktisch gezien is een uitvaart na één van de bovengenoemde gebeurtenissen ook anders dan een ‘reguliere uitvaart’. Vaak is het lichaam niet direct vrijgesteld, omdat er diverse onderzoeken moeten plaatsvinden. U krijgt te maken met diverse instanties, zoals de politie, recherche en slachtofferhulp. Ook kunt u geconfronteerd worden met de media. Vanuit uw sociale omgeving zult u veel goedbedoelde reacties ontvangen, waarvoor u op dat moment misschien helemaal geen ruimte heeft. 


Deskundig
Afscheid nemen van een dierbare die op een onnatuurlijke wijze is overleden, vraagt om deskundige en persoonlijke begeleiding. Waarin niet alleen de praktische zaken worden geregeld, maar die ook alle ruimte biedt voor uw persoonlijke verhaal en emoties. Daarnaast vragen dit soort gebeurtenissen om kennis van procedures bij de uitvaartbegeleider. Denk aan de identificatie van het lichaam, briefings vanuit de politie, het ontvangen van slachtofferhulp. U heeft te maken met meerdere informatiekanalen. Door mijn opgedane kennis en ervaring kan ik u hierin bijstaan en begeleiden.
 
Machteloos, sprakeloos, met lege handen...
Jessica Uitvaartbegeleiding
Bel Jessica op nummer

06-822 422 88